04.09

Amfiteatr w nowej siedzibie LO nr V

Uczniowie wrocławskiego LO nr V rozpoczęli dziś rok szkolny w nowej siedzibie swojej szkoły, przy rogu ulic Ślężnej i Kuronia. Ten imponujący budynek, zaprojektowany przez arch. Zbigniewa Maćkowa, wzniesiony w pięknym otoczeniu parku Andersa, był już nie raz opisywany w lokalnej prasie. Szkoła wyposażona jest w wiele udogodnień i nietuzinkowych rozwiązań. Jednym z nich jest niewątpliwie efektowny amfiteatr, który powstał z wykorzystaniem prefabrykatów betonowych naszej produkcji. Amfiteatr jest nietypowy, biegnie od ogrodu na poziomie 0, do sceny i wejść na poziomie -1. W tej chwili jest jeszcze pusty, ale zapewne już od jutra znajdzie swoich wiernych użytkowników, podczas ciepłych, wrześniowych przerw. Życzymy wszystkim uczniom udanego roku, zadowolenia i radości z nowej szkoły.

Powrót

Zaufali nam